pühapäev, 7. detsember 2014

Šokolaadi-banaani kook

Kook jääb seest mõnus mahlane, kuid pealt krõbe. Mina asendasin nisujahu tatrajahuga ja tulemus oli üllatavalt hea. Ei tasu lasta ennast heidutada tatrajahu lõhnast, mida on tunda kui kook küpseb. Maitse jääb väga hea.

100g võid
150g suhkrut
170g jahu - kasutasin prooviks tatrajahu
1tl küpsetuspulbrit
4sl kakaopulbrit
100g tumedat šokolaadi (kasutasin küpsetamiseks mõeldud šokolaadipisaraid)
2 banaani - keskmisest küpsemat
3 muna
50g hapukoort

Segasin esmalt kuivained. Lisasin šokolaadi (tahvli puhul tuleks šokolaad enne hakkida). Vajutasin banaanid kahvliga peeneks ja segasin neile juurde 1 muna + 2 munakollast, siis lisasin antud segule hapukoore ja sulatatud või. Segasi kuivaine segu kokku muna-banaaniseguga. Vahustasin munavalged ja segasin taignale osade kaupa juurde. Segada tuleb ettevaatlikult ja võimalikult vähe, muidu kaotab munavalge oma kohevuse. Kallasin taigna lahtikäivasse koogivormi, kuhu olin asetanud küpsetuspaberi. Originaal retseptis läheb segu keeksivormi.

Küpsetasin eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 1 tund ja 15 min. Koogi küpsust saab kontrollida puutikuga. Kui keskossa torgatud tikk puhtaks jääb, siis on valmis.



Retsept pärineb blogist "Ise tehtud. Hästi tehtud." Seal on tegemist keeksiga, kuid mina panin taigna lahtikäivasse vormi ja küpsetasin koogina.

Lisaks võib teha peale järgneva katte, mis on lisatud algse retsepti puhul:

100g piimašokolaadi
100g hapukoort
hakitud pähkleid


Sarjast "järeleproovitud retseptid"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar