reede, 5. detsember 2014

Egiptus

Paljud küsivad, kuidas Egiptuses praegu on ja kas on ikka turvaline. Võin öelda, et Sharm El Sheikh´is, Dahabis ja Nuweibas on kõik väga rahulik. Turiste on vähem ja hinnad on veidi tõusnud, kuid muidu on näha, et olukord on muutunud taas stabiilsemaks. Meri ja õhk on novembris soojad, talv ei ole seal veel alanud.
Külastasime Sharmi ääres kõrbes asuvat mahajäetud välikino, mis sai kuulsaks tänu Kaupo Kikkase fotodele. Eksisime paar korda ära, kuid kohale lõpuks jõudsime. Kahjuks oli avanev pilt nukker. Kogu malm oli lihtsalt lahti lõigatud ja minema viidud. Puidust toolide osad vedelesid maas. Kas tegemist on lihtsalt metallivargusega või ei meeldinud beduiinidele, et rahvas seda kohta vaatamas käib? Seda ei tea keegi täpselt.




Lisaks kino külastamisele veetsime paar päeva merel sukeldudes. Pidasime minu sünnipäeva. Ühe päeva lihtsalt Dahabis puhates ning ühe päeva Nuweibas kohaliku kalapüügiga tutvudes.
Dahabis on tõesti kuidagi teistsugune õhkkond. Sealt saab kindlasti ehedama elamuse kui Sharmist. Hommik möödus värskete mahlade ja shishaga lihtsalt ilusat ilma nautides. Õhtust sõime mereääres asuvas Shark nimelises restoranis. Sealne mereannisupp oli suurepärane.
 


Viimasel õhtul istusime Farshas ja tutvusime seal juhuslikult sukeldujatega, kellest üks oli kohale lennanud Dubaist, et nädalavahetusel sukelduda ja teine töötas oma onu sukeldumisfirmas. See oli väga huvitav ja ilus õhtu lõpetamaks reisi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar