laupäev, 22. märts 2014

Juustukook kaerahelbepõhjaga

Sel korral katsetasin siis kaerahelbepõhjal olevat juustukooki.

Põhi:
100 g võid
4 sl (suhkruroo)siirupit (Mina kasutasin vahtrasiirupit)
250 g kaerahelbeid
50 g suhkrut (Mina kasutasin fariinsuhkrut)

Sulatasin või koos siirupiga veevannil. Lisasin suhkru ja segasin ühtlaseks massiks. Siis kallasin juurde kaerahelbed ja segasin taas ühtlaseks. Katsin lahtikäiva vormi põhja küpsetuspaberiga, surusin kaerahelbemassi põhja ja panin täidise valmimise ajaks külmkappi, et põhi taheneks.

Täidis:
400 g toorjuustu
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
200 g hapukoort
50 g suhkrut
3 muna
200 g valget šokolaadi (Mulle sattus Fazeri siduruni maitseline variant)
150 g punaseid sõstraid (võid otse sügavkülmast võtta, ei pea sulatama)

Segasin vispliga toasooja toorjuustu, kohupiimapasta, hapukoore ühtlaseks. Siis lisasin munad. Sulatasin šokolaadi ja segasin toorjuustusegu hulka. Lõpuks segasin hulka ka punased sõstrad.

Valasin juustusegu külmkapist võetud koogipõhjale ja küpsetasin 160 kraadi juures 1 h. Peale seda keerasin temperatuuri maha ja jätsin koogi pooleks tunniks ahju seisma. Seejärel avasin ahju ukse ja lasin koogil täielikult maha jahtuda ning siis tõstsin külma.

Serveerisin koos enda tehtud alõtsa-piparmündi moosiga, mis on mõnusalt hapukas.



Sarjast "järeleproovitud retseptid"

Retsept ise pärineb Silja toidublogist.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar