kolmapäev, 19. märts 2014

Fariinsuhkur

Iga kord, kui ma paki fariinsuhkrut ostan, siis kõvaks see läheb. Enda lohakus muidugi, sest fariinsuhkrut tuleks hoida õhukindlas karbis või siis külmkapis. See muutub kõvaks, kuna seal sisalduv niiskus aurustub.

Kuidas saada fariinsuhkru kamakas uuesti pehmeks?

Internet pakub mitut lahendust:
*lisad suhkrukotti veidi kuuma vett (1-2 tl). Keera kott tugevasti kinni, pane kindluse mõttes veel teise kilekoti sisse. Lase paar tundi seista.
*paned suhkru koos õuna- või värske saiaviiluga mikrolainekindlasse klaasnõusse, katad nõu kinni ja paned 40 sekundiks täisvõimsusel mikroahju
*paned kõvastunud fariinsuhkru ahjuvormi koos tassitäie veega, katad vormi fooliumiga ja kuumutad 100°C ahjus 20 minutit
*veidi kiirem variant on panna fariinsuhkur natukeseks mikrosse ja seal tasakesi soojendada. Aga siis tuleb suhkur kohe ära tarvitada, sest jahtudes muutub see uuesti kõvaks.

Ise proovisin siis esimest varianti. Lisasin suhkrukotti 2 tl kuuma vett ja sulgesin paki tugevalt. Paari tunniga ei juhtunud veel suurt midagi, aga nelja-viie tunni pärast oli korras ja kamakas kenasti lagunenud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar