laupäev, 29. märts 2014

Guinness šokolaadikook

Midagi õllesõpradele. See retsept hakkas juhuslikult silma ühest blogist ja sai nüüd ära proovitud. Koogis kasutatud siis Guinness õlut.


Põhi
  • 250 ml Guinnessi
  • 250 g võid (soolata)
  • 75  g kakaod
  • 400  g suhkrut
  • 142 ml hapukoort
  • 2 suurt muna (kuna mul olid väikesed, siis panin 3)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 275 g jahu
  • 2,5 tl küpsetuspulbrit 
Kate
  • 300 g toorjuustu
  • 150 g tuhksuhkrut
  • 125ml vahukoort

Kuumutasin ahju 180 kraadini ja valmistasin ette lahtikäiva vormi, mille põhja panin küsetuspaberi ja küljed määrisin võiga.

Valasin Guinnessi potti ja lisasin või. Kuumutasin seni, kuni või oli sulanud, siis lisasin kakao ja suhkru. Vahustasin hapukoore, munad ja vanilli kokku ning siis lisasin õlle-või segule. Viimasena segasin hulka jahu koos küpsetuspulbriga. Küpsetuspulber tuleks eelnevalt jahu sisse segada. Jahu lisamisel on oluline jälgida, et jahuklimpe ei jääks ja mass saaks ühtlane. Aitab sõelumine.

Valasin segu vormi ja küpsetasin 60 minutit. Hambaorgiga saab keskelt kontrollida, kas kook on küps. Hambaork peab jääma puhtaks.

Enne katte lisamist tuleb põhi täielikult maha jahutada.

Katte jaoks vahustasin esmalt toorjuustu ja tuhksuhkru ning siis lisasin edasi vahustades hulka ka vahukoore. Segu on üsna tihke.


Sarjast "järeleproovitud retseptid"

Retsepti originaal pärineb SIIT.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar