Vaja läheb
8 suuremat muna
500g šokolaadi (kasutasin küpsetamiseks mõeldud šokolaadipisaraid)
250 g võid (kasutasin 80% küpsetusmargariini)
Kaunistuseks marju, kookoshelbeid jms.
Pane šokolaad ja või koos kaussi ning sulata veevannis ühtlaseks massiks. Vahusta munad. Seejärel sega vahustatud muna kolmes-neljas jaos šokolaadi/või segu hulka. Mina lisasin ka sortsu (umbes spl täie) konjakit.
Kuumuta ahi 175 kraadini.
Valmista ette lahtikäiv vorm. Pane põhja küpsetuspaber ja määri küljed võiga. Siis mässi vormi põhi mitmesse fooliumikihti, et oleks võimalik see hiljem veevanni asetada.
Vala segu vormi ja aseta see vanni, kuhu vala keevat vett nii palju, et vorm oleks poolenisti vees. Pane veevann koos koogiga eelkuumutatud ahju.
Küpseta 25 minutit. Koogile tekib peale õhuke krõbe pind.
Peale ahjust välja võtmist jäta jahtuma. Võib täiesti teha valmis eelmisel päeva või hommikul ja tõsta peale jahtumist külmkappi. Enne serveerimist võta vormist välja ja kaunista marjade, kookoshelveste, tuhksuhkru, mandlilaastude või mille muuga iganes, mis pähe tuleb.
Sarjast "Järeleproovitud retseptid"
Retsept pärineb: Gimmesomeoven
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar