neljapäev, 31. detsember 2015

Piparkoogi hõnguline juustukook



Äärmiselt lihtne ja maitsev kook talvisesse aega.
Täidis jääb mõnusalt kreemine.

Põhi:
400 g piparkoogitainast (ostsin Hagari oma)
Täidis:
200 g maitsestamata (Philadelphia) toorjuustu
200 g maitsestamata Merevaigu sulatatud juustu
1.5 dl fariinsuhkrut
2 muna
1.5 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut


Eelmisel aastal proovisin pipakoogitainast ise teha, kuid ma ikkagi ei oska seda kunsti väga hästi. Seega läksin lihtsama vastupanu teed ja ostsin piparkoogitaigna.

Rullisin taigna ümmarguseks kettaks arvestades vormi suurust. Jätsin varu, et taigen moodustaks vormi asetades ka ääre täidisele. Siin on ehk maitseasi, et kui paksu põhja keegi eelistab. Mina jätsin veidi paksema.

Segasin mikseriga kokku kõik täidise koostisosad. Valasin segu põhjale. Seejärel asetasin eelkuumutatud 175 kraadisesse ahju ja küpsetasin 50 minutit.

Algne retsept soovitab kaunistuseks piparkooke. Mina panin õhukese kihi tuhksuhkrut, et oleks veidi lumisem tunne.



Sarjast "järeleproovitud retseptid"
Algne retsept pärineb SIIT.

Head uut ja magusat aastat!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar