kolmapäev, 2. detsember 2015

Kino mõtted - november

Spectre (2015)


Jaa, see oodatud uus Bondi film. See sai kohe novembri alguses ära vaadatud Coca-Cola Plaza renoveeritud Scape saalis. Bassi oli istme alt tunda, aga muidu sama häda, mis Kosmos IMAXiga, nimelt heli on minu jaoks veidi liiga valju.
Tunnusmuusika oli sel korral pettumus, jäi kuidagi tavaliseks ja mittemidagi ütlevaks. Sama tunne jäi kummitama ka muus plaanis.
Avastseen meeldis, selles oli hoogu ja elu. Sealt edasi muutus aina ilmetumaks. Daniel Graig on minu meelest Bondi rolli jaoks sobiv. Selle Bondi võlu seisnebki minu jaoks tema tahumatuses, ta ei ole liiga ilus, kuid tal on karismat. Selles filmis kahjuks oli näha, et Daniel Graig on rollist väsinud. Antagoinst Oberhauseri (Christoph Waltz) puhul nägin ma potentsiaali olla suurepärane kurikael, aga temagi kuidagi vajub kogus elle uimasuse sees ära, jääb justkui tukkuma ja nokitsema. Samuti peaks Oberhauser omama mineviku tõttu mingit mõju Bondi elus, kuid see ei tule kuidagi filmist välja. Léa Seydoux, keda erinevates arvamustes ei ole nimetatud väga säravaks Bondi tüdrukuks, minu meelest täiesti sobis rolli. Pidevalt anti vihjeid, et nende suhe on tõsine ja Bondi jaoks on naine väga oluline. Samas jäi arusaamatuks, kuidas just kohtunud inimeste suhe selliseks siis arenes. Monica Bellucci osa jäi väga lühikeseks, eelnevalt olnud tohutust meediakärast oleks oodanud, et tegemist on millegi rohkemaga. Paar stseeni jäid meelde oma kummalisuse tõttu. Esimene neist Madeleine küsimus vahetult peale rongis toimunud kaklust ja teine Bondi 90ndate märulifilmidele omane relvaga liikumine ja tulistamine Oberhauseri koopast lahkumisel. Kogu kompott oli kahjuks kuidagi kiretu. Ei ole tegemist ühega parimatest Bondi filmidest.
5/10
Foto: Spectre

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar