pühapäev, 19. aprill 2015

Maisijahuga sõrnikud

Sel korral katsetasin kohupiima ja maisijahuga. Kuna õnnestus saada kodust kohupiima, siis tekkis mõte küpsetada sõrnikuid.



500g kohupiima (tükiline, poest ostes valida siis paki oma)
4 muna
200g maisijahu
maitse järgi suhkrut (nt 85 grammi)
2tl vanillsuhkrut
praadimiseks võid või õli

Prooviks praetud esimene ports sõrnikud läks untsu, kuna taigen ei püsinud veel hästi koos. Suurendasin jahu ja muna hulka veidi ning tulemus tuli parem.

Segasin kokku kohupiima, muna, suhkru ja vanillsuhkru. Seejärel lisasin maisijahu ja segasin ühtlaseks. Veeretasin käes väikesed pallid ja vajutasin need siis lapikuks. Praadisin pannil eelnevalt kuumutatud õlis.

Maisijahu jätab sõrnikud seest tugevalt kollased, maitse osas mingit erisust võrreldes nisujahuga ei täheldanud.

Sarjast "järeleproovitud retseptid"

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar