pühapäev, 19. aprill 2015

Maisijahuga sõrnikud

Sel korral katsetasin kohupiima ja maisijahuga. Kuna õnnestus saada kodust kohupiima, siis tekkis mõte küpsetada sõrnikuid.



500g kohupiima (tükiline, poest ostes valida siis paki oma)
4 muna
200g maisijahu
maitse järgi suhkrut (nt 85 grammi)
2tl vanillsuhkrut
praadimiseks võid või õli

Prooviks praetud esimene ports sõrnikud läks untsu, kuna taigen ei püsinud veel hästi koos. Suurendasin jahu ja muna hulka veidi ning tulemus tuli parem.

Segasin kokku kohupiima, muna, suhkru ja vanillsuhkru. Seejärel lisasin maisijahu ja segasin ühtlaseks. Veeretasin käes väikesed pallid ja vajutasin need siis lapikuks. Praadisin pannil eelnevalt kuumutatud õlis.

Maisijahu jätab sõrnikud seest tugevalt kollased, maitse osas mingit erisust võrreldes nisujahuga ei täheldanud.

Sarjast "järeleproovitud retseptid"

neljapäev, 16. aprill 2015

Leiud - ilutooted Essence küünelakk



Essence kosmeetikast on palju räägitud erinevates blogides. Minu proovitud toon on pastelne 07 Hope For Love. Esmalt räägib selle toote kasuks hind, enamus Essence tooted on väga sõbraliku hinnaga. Parema katvuse jaoks oli vajalik kanda peale kaks kihti. Lakk kuivas normaalse kiirusega. Värv jäi küüntel ilus ja ei muutnud küüntel oma tonaalsust vaid jäi sarnane pudelist paistvale toonile.

teisipäev, 14. aprill 2015

Kiviktaimla püramiidi - algus


Taimepüramiid (5 astmeline) on mul olnud nüüd juba kaks aastat. Olen seal kasvatanud maitsetaimi, sibulat, maasikaid ja erinevaid suvelilli. Sel talvel tekkis idee, et kevadel rajada püramiidi hoopis midagi püsivamat. Valik langes kiviktaimla kasuks, mis on vähenõudlik ja katab püramiidi kenasti. Minu püramiid asub rõdul ja seal tuleb paratamatult arvestada ka sellega, et üks külg ei saa nii palju päikest kui teised kolm külge. Seega on vaja taimede valik ja paigutus mõelda hoolikalt läbi. Mulle tuleb selles appi minu aiakujundust õppinud väga hea tuttav.
Järgnevate postitustega jagangi teiega kogu protsessi ja arengut sügiseni välja.
Esimene etapp - püramiidi ettevalmistamine
Ma pole oma püramiidi kunagi töödelnud ja nüüd oli selleks viimane aeg. Niiskus ja muld olid töötlemata puidule jätnud juba oma jälje. Selles osas võin nüüd oma kogemusest soovitada, et tasub nii püramiid kui ka näiteks puidust kastid kindlasti puidukaitse vahendiga töödelda. Esmalt võtsin välja vana mulla ja pühkisin harjaga püramiidi puhtaks.

Survepesuri järele ma vajadust ei näinud. Lasin paar päeva kuivada. Siis võtsin tüki liivapaberit ja käisin üle kohad, mis tundusid liiga määrdunud. Peale puhastamist jätsin püramiidi taas päevaks kuivama.

Puidu töötlemiseks valisin looduslikul tunga- ja linaõlil põhineva puiduimmutusvahendi.  Antud vahend peab kirjade järgi vastu ilmastikutingimustele ning ennetab puidusine ja hallituse teket. Kandsin õli peale pintsliga. Tegin seda mitu korda lastes eelmisel kihil imenduda. Kuna puit oli saanud juba kahjustada, siis võttis see protsess rohkem aega, et tulemus jääks enam-vähem talutav. Kokku kulus mul 5-korruselise püramiidi töötlemiseks õli c´1,5 liitrit. Jätsin püramiidi osad paariks päevaks seisma, et siis asuda järgmise etapi juurde, milleks on püramiidi mullaga täitmine.


Õpetuse püramiidi ettevalmistamiseks leiab ka siit: Taimepüramiidi kevadine hooldus


Jätkub...

reede, 3. aprill 2015

Leiud - ilutooted

Siin mõned tooted, mis on meeldivalt üllatanud.

Garnier Miracle Skin


Juhuslikult sattus minu kätte antud toote tester ja sealt see kõik alguse sai. Nimelt on tegemist päevakreemiga, mis lisaks noorendamisele ka toonib. Nahaga kokku puutudes omandab kreem sobiva tooni ja ühtlustab kenasti jumet. Lisaks kaitseb kreem ka päikese eest (SPF20). Peale kannan seda näppudega, nii jääb minu meelest kõige ühtlasem. Minu jaoks ideaalne variant, mille puhul meik on ühendatud nahahooldusega. Hommikul on seda lihtne ja kiire kasutada ning tulemus on minul püsinud terve päeva. Hinna poolest kuulub kallimasse klassi, kuid on minu meelest seda väärt.

Manhattan Lip Lacquir huulelakk

Ma olen kaua otsinud seda õiget punast tooni, mis mulle sobiks. Õigeks osutus just see Manhattani 20N Tempting Red. See huulelakk katab väga hästi ja püsib pikalt peal, isegi peale söömist ja joomist. Samuti on selles huuleläike elemendid ja huuled jäävad säravad.

The Body Shop Smoky Poppy kehavõie (limited edition)

Tootel on väga huvitav kreemjas konsistents. Esmalt võib ära ehmatada suhteliselt tugev lõhn, mis jääb ka kehale pikemaks ajaks. Seega ei pruugi meeldid kõigile. Minule isiklikult see lõhn meeldib ja probleemi ei tekita. Nahk jääb siidine ja pehme.