reede, 25. september 2015

Kino mõtted - september

Irratsionaalne mees/Irrational man


"Irratsionaalne mees" on kindlasti Woodi Allen´i tõsisema materjali kategooriasse kuuluv film. Kui eelmne film "Maagia kuuvalgel/Magic in the Moonlight" oli südamlik romantiline komöödia, siis käesolev film on kraad kangema süžeega. Mis juhtub ühe alkohoolikust professoriga, kes ei suuda oma elus enam ühtegi mõtet ega rõõmu leida? Juhuse tahtel leidab ta siiski midagi, mis teda köidab. Ta teeb midagi, mida tavamõistus ei suuda hoomata. Jill tahab oma õppejõudu päästa. Sama moodi nagu nähes turul pappkastis kutsikat või kassipoega, tahaksime ta kohe koju viia, mõtlemata edaspidisele. Teda tõmbab algusest peale selle nukra ja pahelise mehe poole, kuid ühel hetkel jõuab reaalsus ka talle kohale. Film paneb mõtlema, et miks me kunagi ei ole rahul sellega, mis meil juba on olemas.   Täna on õnn minu poolel, aga kas homseks pole see õnn juba kellegi teise kasuks pöördunud. Nii Joaquin Phoenix kui Emma Stone teevad nauditavad sooritused. Paaris kohas tekkis tunne, et film venib ja pöördeni oleks saanud jõuda ka kiiremas tempos. Samas moodustus kõigest ikkagi lõpuks hästi vormistatud tervik.




7/10


Sicario*

Kummardus meeskonnale, kes selle filmi valmimisega on töötanud. Tegemist ebaameerikalikult eheda tulemusega, kus pinget hoiavad üleval inimeste vahelised suhted ja heitlused iseendaga. Emily Blunt mängib idealistliku FBI agenti, kes kaasatakse ülessandesse, mille puhul tulemuse saavutamiseks vahendeid ei valita. El Paso ja Juarez on veidi nagu meie Valga ja Valka. Kaks linna sulaksid sujuvalt kokku, kui need ei oleks kõrge taraga eraldatud. Elu, mida elatakse ühel pool ja mida teisel pool, on väga erinev. Meedias on nimetatud "Sicariot" üheks selle aasta parimaks filmiks ja nõustun sellega täiesti.

* sicario  tähendab Mehhikos palgamõrvarit.

10/10

laupäev, 5. september 2015

Toorjuustu - kirsi wrapid

Keegi tegi kunagi nalja, et Mehhikos pistetakse kõik mis annab õlisse ja praetakse läbi. Isegi fritüüritud sushit võib sealt leida. Minule hakkas silma aga üks retsept, mis kujutab endast õlis praetud magusaid toorjuustu-maasika wrappe kaneeliga. Mina tegin need tervest tortillast. Samamoodi kui internetis ringlevas retseptis, kuid tegelikult võib neid teha ka ju väiksemana, nii suupiste vormis. Maasikate asemel kasutasin kirsse.


1 3/4 tassi kirsse (kasutasin külmutatud marju)
1 spl kaneeli
6 spl suhkrut
1 tl vanilliekstrakti
6 pehmet tortillat (kasutasin mitmevilja omi)
200-230g toorjuustu
2 spl hapukoort
Taimeõli praadimiseks

Segasin kõik koostisosad kokku. Pakkisin segu tortilla sisse ja praadisin pannil õlis.Külmutatud marjadel tasub enne lasta üles sulada, siis ei jää asi liiga vesine.






Sarjast "järeleproovitud retseptid"

kolmapäev, 2. september 2015

Kino mõtted - august

Sügis saabub ja pimedaid õhtuid saab aina rohkem kinos mööda saata. Filmid on minu jaoks alati heaks vahelduseks, sest muud mõtted lülituvad sel ajal justkui välja. Augustis said kinos ära vaadatud järgnevad kaks filmi.

Võimatu missioon: Salajane rahvas/Mission: Impossible - Rogue Nation

Sobis vaadata ja igav ei olnud, kuid suuremat emotsiooni ei tekitanud. Tom Cruise nagu ei vananekski või kui siis ainult mõne kortsu võrra silmade ümbruses. Üllataja oli Rebecca Ferguson, kes oli oma rollis suurepärane. Tegemist ei olnud üliinimlike võimetega amatsooniga, vaid naisega, kellega oli võimalik samastuda. Loos suuri üllatusi ei olnud ja sisu keerukaid või nutikaid pöördeid ei toonud. Nagu juba eelmisteski filmides, nii ka nüüd, oli ohvreid ja pidevat ebaõnne ning siis lõpuks ikkagi olukorrad lahenesid.

5/10


Koodnimi U.N.C.L.E./The Man from U.N.C.L.E.

Mulle on Guy Ritchie eelmistest töödest seni meeldinud kõige rohkem "Snatch". Sherlocki kaks filmi mulle erilist muljet ei jätnud. "Koodnimi U.N.C.L.E." tõusis nüüd aga vaieldamatult esikohale. Filmis on stiili, huumorit, actionit ja pinget. Henry Cavill ja Armie Hammer teevad suurepärased rollid, samuti Alicia Vikander ja Elizabeth Debicki. Meeldis see keemia, mis oli suudetud Ilja ja Gaby vahele tekitada. Samuti oli väga nauditav Armie Hammeri oskus kalgi ja külma KGP agendi pehmet ja sooja hinge aeg-ajalt vilksamisi näidata.

10/10