teisipäev, 28. oktoober 2014

Küpsised pähklitega

Tegemist mõnusalt kiire ja lihtsa retseptiga, mille lõpptulemus on väga maitsev.

1 tass seesami seemneid
0,5 tassi sulatatud võid (jahutatud)
0,5 tassi tuhksuhkrut
1 muna
1 tl vanilli
1 tl valge veini äädikat
1,5 tassi jahu
1 tl küpsetuspulbrit
näputäis soola
1 tass purustatud pistaatsiapähkleid (mina asendasin päevalille ja kõrvitsa seemnetega)
0,5 tassi piima

Röstisin seesami seemned pannil keskmisel kuumusel. Segada tuleb seni kuni seemned on muutunud kuldpruuniks. Asetasin taldrikul jahtuma peale pruunistamist.
Kloppisin või ja tuhksuhkru ühtlaseks. Lisasin muna, vanilli ja äädika. Retsept soovitab kloppida veel 2 minutit. Mass jääb selline ühtlane ja kreemjas. Sõelusin jahu, küpsetuspulbri ja soola kokku ning lisasin segusse. Taigen peab jääma painduv aga mitte kleepuv. Taigen peaks seejärel 30 min seisma külmkapis. Mina kärsituna jätsin selle sammu vahele.


Eelsoojendasin ahju 180 kraadini.
Panin valmis seemned ja piima väikestesse kaussidesse. Pistaatsiad asendasin siis päevalille ja kõrvitsa seemnetega. 


Taignast näpistasin tüki, tegin peos lamedaks ja kastsin ühe külje piima sisse. Seejärel pistsin selle külje päevalille-kõrvitsa segusse, siis kastsin teise külje samuti piima sisse ja asetasin selle seesami seemnetesse.
Ladusin küpsised järjest küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpsetasin 15 min kuni küpsised muutusid kergelt kuldseks ja krõbedaks. Lasin jahtuda.

Retsept pärineb Tigutoidu koolituselt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar