pühapäev, 1. detsember 2013

Egiptus

Nädal Egiptuses oli nagu sõõm värsket õhku. Väga hea vaheldus siinsele sügisele. November on seal mõnusalt soe. Vesigi oli 26 kraadi ja esimest korda ei hakanud mul sukeldumistel kordagi külm. Sharm El Sheiki piirkonnas on kõik rahulik. Mitmed on küsinud, et kuidas seal oli ja kuidas sa julgesid minna. Seal ei ole hetkel midagi hirmsat. Sõites autoga Dahabi ja Nuwiebasse ei tekkinud kordagi mingeid probleeme. Turiste on vähe, see teeb ka kohalikke murelikuks. Samuti on veidi tõusnud hinnad võrreldes eelmiste aastatega. Nädala sisse mahtus sünnipäeva tähistamine, sukeldumised, väljasõit Dahabi ja kalaretk Nuweibasse.

Kõige huvitavam oligi näha, kuidas elavad beduiinid. Peale seda külaskäiku ma tundsin, kuidas minu maailma ikka juhivad tegelikult asjad ja nende omamine. Beduiinide puhul tundus asjadel olevat teisejärguline tähtsus. Kõik oli väga lihtne. Kõige selle juures saime tunda aga suurepärast külalislahkust. Meid võeti väga hästi vastu.
 
Tuginedes kogemusele võib öelda, et oktoober-november ja siis alates märtsist on hea sinna reisida. Detsember, jaanuar ja veebruar kipuvad olema külmad ja tuulised. Arveldada tasub kohalikus rahas, mille saab rahaautomaadist välja võtta. Pole mõtet vahetada. Samuti pole mõtet minna sinna dollaritega. Euro kurss on hetkel ka väga hea: 1 EUR = 9,3 Egiptuse naela. Veel mõned aastad tagasi oli see 7,5 naela ringis. Kõrbes on omad võlud, kuid sealne loodus on siiski peamiselt vee all. Seega on see suurpärane koht sukeldumiseks või lihtsalt snorgeldamiseks. Moskiitod olid praegu eriti ahned, seega tasub ennast erinevate tõrjetega varustada. Hea on veel ka see, et sinna ei tule kaua lennata. Umbes 5 tunniga oled juba suves.
 

 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar