laupäev, 8. november 2014

Crêpe banaani ja šokolaadiga

Minu teadvusesse jõudis crêpe tegelikult alles sel kevadel Põhja-Küprosel olles. Meil siin pannkookidel eriti ju vahet ei tehta. Crêpe on nimetus õhukesele pannkoogile, mis on levinud Prantsusmaal, kuid ka Rootsi pannkoogid on pigem crêpe moodi.





Taigen:
1 tass jahu
1 tass piima
3 muna

Lisand:
3 banaani
100g tumedat šokolaadi


Serveerimiseks maasika toormoosi, kaunistuseks tuhksuhkrut.

Tegin munad kahvliga ühtlaseks massiks, ei kloppinud neid vispliga. Lisasin segades piima ja seejärel jahu. Jahu on hea sõeluda tasakesi segusse, et ei tekiks tükke.

Tükeldasin banaanid õhukesteks ratasteks.

Sulatasin tumeda šokolaadi ja jätsin selle kuumale veevannile ootele.
Kuumutasin panni ja panin sellele väikese tilga viinamarjaseemne õli. Oleneb pannist, aga usun, et õli võib ka ära jätta. 

Küpsetasin ühe poole kergelt kuldseks ja keerasin ringi. Kuldse poole katsin lusika abil õhukese šokolaadi kihiga ja jaotasin poolele sellest banaani rattad. Siis keerasin kahe spaatli abil crêpe pooleks. Kui pann on suurem, siis võib keerata veel kord pooleks, et tekiks sektor.

Serveerisin maasika toormoosi ja tuhksuhkruga.
Kogusest saab 5-6 tk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar