kolmapäev, 26. november 2014

teisipäev, 18. november 2014

48/52

Näitab miinust
väljas termomeeter
lumest valge.

kolmapäev, 12. november 2014

laupäev, 8. november 2014

Crêpe banaani ja šokolaadiga

Minu teadvusesse jõudis crêpe tegelikult alles sel kevadel Põhja-Küprosel olles. Meil siin pannkookidel eriti ju vahet ei tehta. Crêpe on nimetus õhukesele pannkoogile, mis on levinud Prantsusmaal, kuid ka Rootsi pannkoogid on pigem crêpe moodi.





Taigen:
1 tass jahu
1 tass piima
3 muna

Lisand:
3 banaani
100g tumedat šokolaadi


Serveerimiseks maasika toormoosi, kaunistuseks tuhksuhkrut.

Tegin munad kahvliga ühtlaseks massiks, ei kloppinud neid vispliga. Lisasin segades piima ja seejärel jahu. Jahu on hea sõeluda tasakesi segusse, et ei tekiks tükke.

Tükeldasin banaanid õhukesteks ratasteks.

Sulatasin tumeda šokolaadi ja jätsin selle kuumale veevannile ootele.
Kuumutasin panni ja panin sellele väikese tilga viinamarjaseemne õli. Oleneb pannist, aga usun, et õli võib ka ära jätta. 

Küpsetasin ühe poole kergelt kuldseks ja keerasin ringi. Kuldse poole katsin lusika abil õhukese šokolaadi kihiga ja jaotasin poolele sellest banaani rattad. Siis keerasin kahe spaatli abil crêpe pooleks. Kui pann on suurem, siis võib keerata veel kord pooleks, et tekiks sektor.

Serveerisin maasika toormoosi ja tuhksuhkruga.
Kogusest saab 5-6 tk.

reede, 7. november 2014

esmaspäev, 3. november 2014

Restoranide nädal 2014


Lõuna

Pizza Bresaola, rucola e grana 
Kiviahjus valmistatud pizza, mis on paljude klientide lemmik. Kõik meie pizzad on valmistatud kolmest erinevast jahust ning tooraine on alati värske ja kvaliteetne. Bresaola, rucola e grana pitsakate on hõrgutav: tomat, mozzarella, bresaola, rukkola, grana padano.
Kreembrülee
Kuldkollane kreembrülee oma karamellistunud kaane all lausa sulab suus. Kõik meie maja magustoidud valmistab hoole ja armastusega Marco Magri.


Restoran asub Viru tänavas. Interjöör on soe ja hubane. Pizza oli värske ja kvaliteetne nagu lubatud. Kreembrüleele andis huvitava aktsendi kaanele lisatud moos.







Õhtusöök

Röstitud Part 
Pardiliha wrap kurgi ja rohelise sibulaga, serveeritud Hoisin kastmega
Nihari Lammas
Peakoka eriretsepti järgi valmistatud hõrk lambaroog, serveeritud aurutatud Basmati riisi ja India leivaga
Ras Malai 
Valmistatud India juustust, serveeritud piimakastmes ja maitsestatud kardemoniga


Restoran asub Pikk 31. Intejöör on lihtne, kuid temaatiline. Akna orvades on mõnusad lebolad, kus teed või muud head-paremat nautida.
Kõige huvitavam oli pardi wrap. Kuigi noa ja kahvliga oli seda raske süüa, pigem oleks pidanud vist näppu võtma ja siis eraldi serveeritud kastmesse kastma.
Lamba kõrvale oleksin oodanud mingeid köögivilju lisaks riisile. India juust oli huvitav ja teistmoodi, kuid maitsev. Mitte liiga magus. Kokkuvõttes oli kõik hea, aga mitte suurepärane.