reede, 2. mai 2014

Hapukoorekook

Hapukoorekook jäi meelivalt õhuline ja sisu meenutas kohupiima. Samas kaubanduslik välimus jättis minu omal veidi soovida, kuna täidis kerkis selliseks pruunikaks mütsiks.

Põhi
Muretainas
ca 300 g jahu
200 g võid
1 dl suhkrut
veidi soola
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit

Täitsa soovitan osta poest valmis muretaigna. Teeb elu veidi lihtsamaks ja valmistamise kiiremaks.

Täidis
6 muna (valged eralda kollastest)
1 kilo hapukoort
2-3 dl suhkrut (kui magusat soovid)
1 tl vanillisuhkrut
3-4 sl kartulitärklist




Põhja valmistamiseks panin jahu kaussi ja segasin juurde küpsetuspulbri. Tükeldasin või ja lisasin selle jahule koos soola, suhkru ja lahtilöödud munaga. Hakkisin alguses noaga seda segu ja siis püüdsin kätega sõtkudes ühtlaseks saada. 1 tund seisis taignapall külmas.
Peale seda tuleks tainas laotada ühtlase kihina ümmarguse vormi põhja ja seintele. Alla on hea panna küpsetuspaber. Minul see ühtlaselt laotamine väga kergelt välja ei tulnud, aga kokkuvõttes võis rahule jääda. Eelküpsetasin koos raskusega 200 kraadi juures, kuni tainas muutus kergelt kuldseks.

Täidise jaoks eraldasin munavalged kollastest. Esmalt vahustasin ära munavalge, mis jäi ootama. See järel vahustasin munakollase koos suhkruga, lisasin vaniljesuhkru, hapukoore ja sõelusin juurde tärklise. Oluline on jälgida, et tärklise segamisel tükke ei tekiks. Lõpuks lisasin ettevaatlikult munavalge ja segasin ühtlaseks. Kallasin eelküpsetatud põhale. Küpsetasin 45 min 180 kraadi juures ja siis veel 15 min 150 kraadi juures. Alandasin kuumust ja küpsetasin veel veidi, kuna tundus, et muidu täidis jääb vedel.

Peale koogi jahutamist võib selle katta jõhvika toormoosiga. Mina siiski ei katnud vaid andsin kastme eraldi kõrvale.

Jõhvikakaste
300 g jõhvikaid
1 dl suhkrut
Püreestasin saumikseriga.

Sarjast "järeleproovitud retseptid"

Algne retsept pärineb Tuuli toidublogist SIIT.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar