400 g jahu
20 g värsket pärmi
3 dl piima
100 g võid
1 muna
2 sl suhkrut
1 tl soola
Lahustada pärm väheses koguses käesoojas vees. Kuumutada piim peaaegu keemiseni ning lisada siis piima sisse suhkur, sool ja või. Piimasegu peaks jahtuma kuni käesoojani, siis lisada lahtiklopitud muna. Lõpuks segada omavahel kokku pärm ja piimasegu ning sõeluda vedeliku sisse jahu. Jahu sõelumine on oluline, kuna annab saiale kohevuse. Taina sõtkumiseks kasutasin mikseri abi. Tainas peabki jääma vedelam.
Järgmisena tuleb tainas jätta sooja kohta köögirätikuga või toidukilega kaetud kausis kerkima. Lasin kerkida umbes tunni nagu retseptis soovitatud.
Peale vormi valamist lasta veidi aega (ca 20 minutit) soojas kohas tainal kerkida. Minul kerkis nii hästi, et tahtis üle ääre tungida.
Samal ajal kuumutada ahi 200 kraadini.
Küpsetada eelkuumutatud ahjus umbes tund aega. Poole peal alandasi temperatuuri vastavalt soovitusele.
Viimasel korral segasin taigna hulka ka juustu. Tulemus oli väga hea.
Kihnu saia retsept pärineb suurepärasest Tuuli toidublogist.
Sarjast "Järeleproovitud reptseptid"
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar