reede, 4. august 2017

Lastega Soomes

Soome on lühikeseks puhkuseks väga hea sihtkoht. Vaatamist ja tegevusi seal jagub, samas saab sinna mugavalt ja kiiresti. Ööbimist sel korral booking.com abil leida ei õnnestunud. Parimaks variandiks osutus Airbnb. 198 euro eest leidsime kaheks ööks korteri kuuele inimesele Helsingi äärelinnas. Lisaks neljale täiskasvanule ja 10 ja 5 aastasele lapsele oli kaasas ka 8 kuune beebi, kellele võtsime voodi ise kaasa.
 
Linnanmäki ja Sealife veemaailm
Linnanmäkis jagub tegemist kõigile. Suvisel perioodil tuleb ka nädala sees arvestada järjekordadega. Meie käisime teisipäeval ja rahvast oli murdu. Üksik pilet on 8 eurot, käepael on 39 eurot. Saab osta ka piletite pakke: 6 piletit hinnaga 38 eurot. Käepaela omades saab osta Sealife pileti lisaks 8 euro eest. Mitmed just pisikestele mõeldud atraktsioonid on tasuta. Suurematele algavad atraktsioonid pikkusest 100-120cm. Kõige rohkem paistis olevat variante seal just teismelistele.
Beebide jaoks olemas ka mähkmete vahetamise ja toitmise tuba.
Sealife sissepääs asub Linnanmäki alal. Sinna  on tark osta piletid internetist, tuleb soodsam. Meie ostsime õhtuse sissepääsu (algab 17.00) piletid 10 eurot inimene. Kassast neid ei müüda ja neid saabki ainult internetist. Piisab nutitelefoni olemasolust ja krediitkaardist ning siis saab piletid vahetult enne sisenemist ära osta ja kassas lihtsalt ette näidata, kus tempel käele pannakse.
 
Serena veepark
Serenasse plaanisime terve päeva. Sinna sõidab Helsingist umbes 30-40 minutit. Koht polnud muutunud võrreldes sellega, kui kunagi lapsena seal 20 aastat tagasi käisin. Üksik pilet maksab 26,50 eurot. Perepilet on 102 eurot. Beebidele ja pisikestele on olemas sees bassein ja väljas laste ala. Toidukohad on Serenas kehvad. Valida on kahtlase välimusega kebab ja friikartulid või siis burgerid. Samas võib kaasa võtta ka enda pikniku korvi, mis tegelikult on väga hea mõte. Väljas on igal pool olemas lamamistoolid ja samuti saab murule teki laotada. Serena pakub ka majutust, seega suurema seltskonna puhul või mitme päevase viibimise korral on see hea valik, sest Serena piletid on ööbimise hinna sees.
 
Meresõit Kauppatorist
Kauppatori asub Eteläsatama läheduses ja sealt lähevad laevad erinevatele saartele nagu Suomenlinna ja Vallisaari. Meie sel korral Suomenlinna ei külastanud vaid otsustasime lihtsalt meresõidu kasuks, mis tegi ringi ümber Suomenlinna ja sõitis Helsingi ranniku ääres. Tuur kestis 45 minutit ja maksis 12 eurot täiskasvanu. Lapsed said tuurile tasuta. Valida oleks saanud ka pikema tuuri. Piisab, kui lihtsalt minna Kauppatorile kohale ja siis ise valida kellega ja kuhu sõita. Praamide ja veetaksode graafikud on tihedad. Parkimine Kauppatori parklas maksis 4 eurot tund. Seega kannatab tunni seal ka rahulikult parkida. Huvitav on ka sealne turg.