laupäev, 15. aprill 2017

Peedikook kitsejuustukreemiga

Peet ja kitsejuust sobivad omavahel suurepäraselt. Sel korral ühendan kaks retsepti. Põhjaks peediga punaseks värvitud sametkook ja katteks kitsejuustukreem.

Põhi
220 g peeti (toores)
2 sl veiniäädikat
2 sl sidrunimahla
125 g hapukoort
125 g võid
1,5 dl suhkrut
2 muna
300 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit


Kreem
150 g  kreemjuustu kitsepiimast
200 ml vahukoort
1 dl suhkrut
1 tl vanilje ekstrakti
Kaunistuseks ja tekstuuri lisamiseks Kreeka pähkleid.

Koorisin peedi, tükeldasin ja purustasin saumikseris koos veiniäädika ja sidrunimahlaga. Algses retseptis on peet ainult värvi lisamiseks, kuid kuna mina soovisin teha just peedikooki, siis ei püreestanud peeti väga ära, et jääks ka peedi tekstuuri alles. Segasin peedi kokku hapukoorega. Vahustasin toasooja või suhkruga ja lisasin segule ühe kaupa munad. Esmalt lisasin või-muna massile peedi-hapukooremassi ja siis jahu segatuna küpsetuspulbriga.
Kallasin lahtikäivasse koogivormi ja küpsetasin 150 kraadises ahjus 1 tund ja 15 minutit. Küpsust saab kontrollida puutikuga.

Küpsetustemperatuur peab olema madal, sest siis ei muutu peet pruuniks ja kook jääb kena punane.
Kreemi tegemiseks segasin kokku koore, suhkru ja vanilje ekstrakti. Vahustasin kergelt ja lisasin lusika kaupa kitsejuustu samal ajal edasi vahustades.

Lõikasin koogipõhja pooleks, katsin ühe poole kreemiga ja asetasin teise poole peale tagasi. Pealt katsin samuti kreemiga ning kaunistuseks lisasin Kreeka pähklid.




Algne punase koogi retsept pärineb SIIT.