pühapäev, 14. august 2016

Cupcakes

Cupcakes või nagu meil on neid hakatud tassikookideks kutsuma, on väga muffini sarnased. Erinevuseks pidi olema see, et tassikoogid kaunistatakse pealt kreemiga ja samuti on nende või sisaldus veidi suurem. Kuigi tänapäeval on variatsioone vist tassikookidest ja muffinitest väga palju Retsept ise pärineb Toidutare lehelt. Seal on tassikookidest ka lähemalt räägitud.


Kokku saab 12 tk, täpselt ühe vormi jagu.

Koogid

2 muna
1dl suhkrut
1tl vanillisuhkrut
150g võid
3sl piima
220g nisujahu
1,5tl küpsetuspulbrit
2sl kartulitärklist

Mascarpone kreem

250g mascarponet
200ml vahukoort (algses retseptis 150ml)
1dl suhkrut
1tl vanilliekstrakti


Hakkisin või kuubikuteks ja panin koos piimaga potti väikesele tulele sulama. Vahustasin munad, suhkru ja vanillisuhkru kuni vaht jäi kohev. Segasin eraldi kokku jahu, küpsetuspulbri ja kartulitärklise.

Niristasin või-piima segu ettevaatlikult muna hulka pidevalt segades. Seejärel sõelusin ja segasin jahusegu tasaksesi muna-või segu sisse.

Sel korral lõikasin vormi pandavad paberid ise küpsetuspaberist, kuna muffinitega oli kurb kogemus, et poest ostetud õhuke paber kippus nende külge kinni jääma ja see tegi söömise ebamugavaks. Samas jääb küpsetuspaberitest lõigatud variandi puhul oht, et koogid jäävad veidi lapergused.

Täitsin vormid 2/3 ulatuses taignaga ja küpsetasin 175 kraadi juures 25 minutit, kuni koogid muutusid kuldpruuniks.
Tegelikult väga lihte ja kiire valmistada ning tulemus jääb õhuline ja maitsev.

Lasin jahtuda.


Segasin valmis kreemi. Vahustasin koore, suhkru ja vanilliekstrakti vahuks ja jätkasin vahustamist lisades supilusika kaupa kogu toasooja mascarpone.

Kasutasin tordipritsi, et kreem kookidele kanda. Kaunistasin punaste sõstardega, kuna neid on hetkel saada ja need lisavad ilusat värvi. Kaunistamisel ma usun võib rakendada vastavalt hooajale oma fantaasiat.