neljapäev, 5. november 2015

Prantsuse filmikuu ETV2-s

ETV2 näitab novembris igal kolmapäeval ühte prantsuse uuemat filmi. Kavas on


04.11 Diplomaatia (Diplomatie, Prantsuse/Saksa 2014)
11.11 Kõrvalehüpe (La Ritournelle, Prantsuse 2014)
18.11 Saint Laurent (Prantsusmaa/Belgia 2014)
25.11 Noor ja ilus (Jeune & jolie, Prantsuse 2013)


See on huvitav programm ja pakub kindlasti meeldivat võimalust sisustada sombuseid kolmapäeva õhtuid. Novembris peab siiski olema ettevaatlik, sest kuna käimas on ka  PÖFF, siis peab olema valmis filmi koomaks.

esmaspäev, 2. november 2015

Kino mõtted - oktoober

Legend/Legend

Kaksikvennad Reggie ja Ron Kray tegutsesid 60ndate Londonis. Film räägib nende kurikuulsaks saamisest. Tom Hardy teeb suurepärase soorituse kehastades mõlemat venda. Kui "Mad Max: Fury road" filmis polnud Tom Hardy roll minu meelest midagi erakordset, siis selles filmis tõestab Hardy oma andekust. Eriti koloriitne on Roni tegelaskuju, kes esmapilgul kehastab peamist antagonistlikku karakterit ja vend Reggie tundub pigem romantiline pahapoiss. Filmi lõpuks hakkavad nad vaikselt kohti vahetama ja Reggie vennale sarnane hullus näitab ennast. Reggie traagika seisneb peamiselt selles, et ta ei suutnud oma naist kaitsta iseenda eest. Kogu lugu jutustabki Reggie malbe ja õbluke naine Francis. See annab loole huvitava raami.
7/10

Viimane nõiakütt/The Last Witch Hunter

Kerge meelelahutus ilma sügavama sisuta. Efektid ja grimm olid head. Arvutigraafika enamasti sujuv. Meeldis, et eriti kuri nõid nägi ka üsna õõvastav välja. Häiris arusaamatu sahmerdamine Vin Dieseli tegelaskuju mantliga. Kord oli see tal seljas ja siis jälle mitte. Huvitava rolli tegi Elijah Wood, kelle osalust millegi pärast eriti ei reklaamita. 
4/10